Örgü Etkinliği - 11

Mavis62 arkadaşımızın evsahipliği yaptığı Örgü Etkinliği - 11 için örmüş olduğum bebek süveterini paylaşmak istiyorum sizlerle. Bu etkinliğin amacı elde kalmış artık ipleri değerlendirmekti. Ben de elimde kalmış olan bebe iplerine beyaz katıp bu süveteri ördüm. Bakalım kime kısmet olacak?
Böyle bir etkinliğe evsahipliği yapan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Yapılışını kısaca anlatayım.
70 ilmek başlanıyor. 5 sıra lastik örüldükten sonra renkli ipe geçiliyor. Renk geçişlerinde lastikte kullanılan model kullanılıyor. 6 sıra düz örgü ile renkli kısım örüldükten sonra. Aynı şekilde beyaz kısım örülüyor. 2 renkle de örülebilir. Bir sürü renkle de örülebilir. Sizin zevkinize kalmış. Koltuğa gelince 6-1-1-1-1 şeklinde her iki yandan 10'ar ilmek kesiliyor. Ön kısımda ayrıca yaka oyuntusu da yapılıyor. Bunun için de her 4 sırada 1 ilmek kesiliyor. Kollar ve yakadaki lastikler sonradan örülüp dikiliyor. İsterseniz ilmek çıkararak da yapabilirsiniz. Hangisi kolay gelirse artık.

Lastik kısmının nasıl örüldüğünden bahsedeyim biraz da. Aslında haroşa ama biraz değişik. İp devamlı bizim tarafımızda olacak. 1 ilmek ters örülecek, 1 ilmek örmeden diğer şişe alınacak. Sonra yine 1 ilmek ters, 1 ilmek örmeden diğer şişe alınacak. Sıra sonuna kadar bu şekilde gidilecek. Arka sıralar hep ters örülecek. Sonraki sırada örülen ilmek örülmeden diğer şişe geçirilecek, örülmüş olan ilmek örülmeden diğer şişe geçirilecek. Böylece petekli bir doku elde edilecek.
Herkese kolay gelsin.